Populiarūs įrašai

2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Darbas Užsienyje pasiruošimas.

Labas, čia bandysiu sudėlioti pagrindinius aspektus ko reikia ar ko nereikia daryti nuspręndus ieškoti laimės svetur.
1. Visų pirma esminis klausymas, Ką aš darau? ir Kam aš tai darau? atsakykite sau į šiuos klausymus ir stosite į teisingą kelią. Paaiškinsiu plačiau, išvykimo priežasčių gali būti tūkstantis, nuo "mane už skolas krausto iš mano namų" iki "man taip nuobodu toje Lietuvoje". Bet kokių atvejų prieš kraunant lagaminus nuspręskite ar jūs to tikrai norite/jums to tikrai reikia? Nes kiekvienas turime pažįstamą kuris buvo išvykęs ir po mėn grįžo viską peikdamas ir sakydamas maždaug "nesamonė tas užsienis, visi trina kad ten gerai". Tačiau jeigu jau esate apsisprendę ar spaudžia finansinės problemos (tokiems paprastai dėl motyvacijos problemų nėra todėl apie juos dabar nekalbėsime) turite išgryninti kam jums reikia išvykti? kaip jau minėjau priežasčių gali būti daug ir tik supratę ko iš tikro norit galėsit išsirinkti tinkamą vietą kur vykti.

"Būk lankstus".  Iš tiesu net nėra skirtumo kuo ir ką norite dirbti ar žadate dirbti, vykstant užsienin visada būkite pasiruošę kad reiks pakeisti darbo profilį. Aišku jei esat, sakykim, senas statybininkas tai abejoju ar važiuosite dirbti indų plovėju:), tačiau vis vien geriau pasiruošti visiem galimiem darbam, tuomet kilus netikietėms sunkumams nereikės krautis daiktų ir iškart važiuoti namo. Daugelis tiesiog žiūrį į užsienį kaip į darbovietę, tačiau tai kaip suprantat aišku yra žymiai geriau nes darbu kaip sakant yra "kaip švakso", tik reikia tai suprasti ir kilus problemoms tiesiog susirasti kitą darbą.
  "Susitvarkyk dokumentus". Kaip banaliai beskambėtu - ganėtinai dažnas susimauna su dokumentais. Atrodo ka čia susimaut? Isimetei į Tašike pasą ir važiuoji sau. Bet viskas truputi kitaip kai susiduri su biurokratija ten (o susidurti reikia ir net patartina bet apie tai vėliau). Taigi dokumentai: Visu pirma - Žinoma Pasas. Pažiurėkite į jo galiojimą (reikia kad galiotu bent dvigubai tiek kiek žadat užtrukti užsienyje), nes patikėkit keisti pasą ten yra pinigų, nervų ir laiko gaišinimas. Esant galimybei išsiverskit(į šalies kur vykstat kalbą) gimimo liudijimą, diplomą(jei turite), net galit išsiversti sodros pažymėjimą. Visų šių dokumentu gali prireikti, o skambinėti po to ir grūzintis pačiam bei grūzinti kitus kad verstu ir siūstu paštu vėl gi patys suprantat užknisa.
"Būkit skūpi" Kiek reikia pasiimti pinigų? Aiškus atsakymas kuo daugiau, tačiau niekam apie tai žinoti nėra būtina. Pinigu pasiimti reikia būtinai ypač vykstant pirmą kartą. Siūlyčiau koki 200- 700EUR bent jau. Tačiau patarčiau niekam nepasakoti kiek turite(gi važuojate užsidirbti o ne dalinti pinigų), nes gali tekti išlaikyti koki "biednesni" kolegą(kuris gal užspaudes laiko dar ir ne tiek). Visiems sakykit kad turit koki 150-200eur. o kitus pasislėpkit, nes kol tvirtai neatsistosit ant kojų tikrai gali nutikti visko, o užsienyje be pinigu, kaip be drabužiu.
Toliau daugiau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą