Populiarūs įrašai

2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Darbas Užsienyje pradžia (arba nuo ko pradėti darbo pajiešką)

Labas visiem,
Daug masčiau ir manau reiktu parašyti apie tai kaip rinktis ir kaip ieškoti darbo užsienyje.
 Visu pirmiausia nerašysiu, kad tipo turite ten apsispręsti ar iš tikro jūs to norite. Juk ir taip aišku kad jo. Kitaip net negalvotumėt apie tai. Svarbu kitkas, reikia tvirtai nuspręsti ko jūs iš to užsienio pageidaujate? Labiausiai tikėtini du variantai:
                                                          1.- Turite šeimą ir trūksta pinigų (sakykim remontui). Tokiu atveju tik naivuoliai galvoja kad važiuoja užsidirbti tik remontui ir atgal :), patikėkit staiga pasipils tos išlaidos(tai vaikai į mokyklą tai mašina -sena gelda- reiktu pakeist, žmona nuskurdus vaikšto ir pan) ir galo tam nebūs. Todėl reikia labai tvirtai ir sąžiningai sau nuspręsti ko reikia ir kokia sumą reik užsidirbti.
                                                          2.- Esat jaunas vienišas ir laisvas, sugalvojat kad Lietuvoje - "gaidys" ir varot į užsieni patys nežinot ko realiai. tai nėra blogai nes tokiu atveju užsienyje užtruksit nuo 2 iki begalybės metu, su ko nors išsinuomosit pamanomas patalpas ir gyvensit pakankamai kokybiškai. Tik kad vis vien retas sugalvoja ką nors protingesnio nei laukti savaitgalio, o tada gerti kol yra pinigų(ir sakyti maždaug -"čia aš bent jau gyvenu, o Lietuvoi žmonės egzistuoja") :).
Tai va visu pirmiausia pažvelkit į save ir pagalvokite kokiomis sąlygomis galėtumėt gyventi ilga laiką. Tai yra ar galite apsieiti be dušo, be privatumo, be draugų, kiek jums patinka alkoholis, ar vilioja bendri patogumai ir (be abejo)įvairūs kvapai:). Nes kaip ne keista būtent šitie dalykai dažniausiai lemia ar galėsite dirbti užsienyje ir kiek galėsite uždirbti.

  pratesimas...





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą